Over TuttoCalabrese

  • Al meer dan 30 jaar binding met zuid Italië
  • Veel Italiaanse vrienden met traditionele streekproducten uit Calabrië van hoge kwaliteit
  • Korte lijnen met de leveranciers waardoor garantie voor kwaliteit

TuttoCalabrese biedt streekproducten uit Calabrië aan. Al meer dan 30 jaar komen wij met grote regelmaat in de prachtige regio Calabrië in zuid Italië. In deze jaren hebben wij daar vele vrienden gemaakt, die onder vaak moeilijke omstandigheden op traditionele wijze producten van hoge kwaliteit maken. Na al deze jaren is de tijd gekomen om hun producten onder de aandacht van een groter publiek te brengen.

Wij kunnen de kwaliteit van de producten garanderen doordat wij alle producenten persoonlijk kennen. Onze klanten kunnen er zeker van zijn dat zij geleverd krijgen wat ze besteld hebben, omdat wij zelf deze streekproducten uit Calabrië zelf verzamelen en rechtstreeks naar ons magazijn in Nederland versturen.

streekproducten uit CalabrIë stranden en zonsondergangen

Over Calabrië, Magna Grecia

  • Woeste bergen, Azuurblauwe zee, 250 dagen zon
  • Kastelen en religieuze monumenten
  • Eten met hoge kwaliteit is voor de Calabriërs erg belangrijk
  • Huis huren, groepsreizen

Woeste bergen, Azuurblauwe zee, 250 dagen zon

Woeste bergen, een azuurblauwe zee, een smeltkroes van oude culturen. Ieder jaar meer dan 250 zonnige dagen en hartelijke mensen zijn de kenmerken van de zuid Italiaanse landstreek Calabrië. In oude tijden was dit gebied onderdeel van Magna Grecia. Het is een favoriete vakantiebestemming van vele Italianen. De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen de pracht van deze regio in de punt van de laars van Italië.

Kastelen en religieuze monumenten

Pythagoras en andere oude Grieken woonden en werkten hier, toen de regio deel uitmaakte van Magna Grecia. Ook de Romeinen, Moren, christenen en andere culturen hebben hier allemaal hun sporen achter gelaten. Kastelen, historische en religieuze monumenten, en archeologische opgravingen zijn te vinden van hoog in bergen tot in de blauwe zee.

In de hoogzomer liggen de stranden vol met toeristen, die hier massaal met vakantie gaan, omdat de zon gegarandeerd is en je in de heldere blauwe zee de zeebodem tot meer dan 10 meter diep nog onder je kan zien. En als het ‘s middags wat te warm wordt, rijd je in een goed half uurtje naar een koele plek hoog in de bosrijke bergen.

Eten met hoge kwaliteit is voor de Calabriërs erg belangrijk

‘ s Avonds zoek je het eerste het beste restaurantje uit, dat je tegen komt. Eten is voor de Calabriërs erg belangrijk en je zult dan ook zelden een restaurant vinden, waar de kwaliteit van het eten slecht of zelfs maar middelmatig is. Wanneer je de mensen zelf leert kennen, zul je zelfs vaak door hen zelf uit worden genodigd om bij hen thuis van de traditionele keuken en hun onvervalste gastvrijheid te genieten.

Huis huren, groepsreizen

Vraag op onze site ook eens naar de mogelijkheden om een huisje te huren, of een groepsreis te organiseren. Met onze vele contacten in de regio zullen wij vaak in staat zijn voor je te bemiddelen en zo kun je de regio en de bevolking ook eens op een andere manier leren kennen.

 

Pin It on Pinterest