Zoete cakes en Calabrische koekjes van Fraietta Srl

Heerlijke cakes en Calabrische koekjes uit een klein familiebedrijf

In Badolato (CZ) is er een klein familiebedrijf dat cakes en Calabrische koekjes produceert. Bij de productie van deze frollini (koekjes) en pannetoni * (typische Italiaanse kerstcakes) gebruikt het bedrijf “Dolce Fraietta” geen margarine, conserveermiddelen of kleurstoffen van welke aard dan ook. In plaats daarvan gebruiken ze alleen echte boter, verse eieren, geselecteerde vruchten en natuurlijk aroma’s.

Voor de productie van de frollini gebruiken ze een techniek genaamd ‘taglio a filo’ (“draad snijden”). Dit is een oud systeem, waarbij een stalen draad het deeg snijdt. Hierdoor heeft het eindproduct een uitstekende balans van de basisbestanddelen, zijn de producten mooi egaal van vorm en behouden zij de geur en smaak van de oorspronkelijke bestanddelen. De panettoni daarentegen worden volledig handmatig geproduceerd en verpakt.

Een familiebedrijf gegroeid uit een oude traditie

Het verhaal begint met de productie van de typische “mostacciolo di vino cotto” (“muizenval van gekookte wijn”). Dit zijn typisch Calabrische koekjes, die traditioneel worden aangeboden als een cadeautje van de bruid en bruidegom aan de gasten na een huwelijksreceptie.

Het kleine familiebedrijf produceert nu al twee generaties lang heerlijke cakes en Calabrische koekjes in het dorp Badolato. Ze maken deze lekkernijen aan de hand van oude regionale recepten. Hierbij worden enkele van de beste grondstoffen, die het grondgebied te bieden heeft, gebruikt. Zo gebruiken zij onder meer diverse soorten noten (hazelnoten, amandelen, walnoten, pistache), bergamot, gedroogde vijgen, gekonfijte sinaasappels en gekookt druivensap.

Probeer deze heerlijke cakes en Calabrische koekjes eens uit. Ze zijn gemaakt op een manier waar handmatige arbeid en ervaring een onvervangbare en fundamentele rol spelen. Zet ze op je tafel en je kan er zeker van zijn dat ze binnen de kortste keren helemaal op zijn.

* De panettoni zijn alleen beschikbaar op aanvraag, vanwege de beperkte duurzaamheid van het product en de transportomstandigheden.

Pin It on Pinterest