Wijnen van Cantine Gallicchio

Wijnen van Cantine Gallicchio. Verrijkt met de wijsheid van meester wijnmakers

In de omgeving van Saracena in de provincie Cosenza worden op 17 hectare van een terrein van in totaal 55 hectare druiven geteeld door Domenico (Mimmo) Gallicchio. De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 650 meter boven de zeespiegel in heuvels aan de voet van de berg Monte Pollino. Ook kun je vanuit de wijngaarden de Ionische Zee zien. In dit klimaat krijgen de druiven een uniek karakter en smaak. En dat is in de geproduceerde wijnen van Cantine Gallicchio terug te vinden.

Wijnen van excellente kwaliteit

De druiven worden geoogst op het moment dat ze volledig rijp zijn, en vervolgens vakkundig gefermenteerd vanaf begin september. Voor de rode wijnen van Cantine Gallicchio wordt gebruik gemaakt van de druivensoorten Magliocco, Cabernet en Merlot. En in de witte wijnen zijn Malvasia, Chardonnay, Greco Bianco, Guarnaccia en Moscatello druiven terug te vinden.

Druiven Cantine Gallicchio TuttoCalabrese Made in Calabria

Natuurlijk maakt Mimmo hier ook de beroemde Passito Moscato di Saracena. Dit is een dessertwijn met een unieke smaak, die alleen op het gebied van Saracena geproduceerd mag worden. Iedere producent uit het dorp heeft hiervoor zijn eigen geheime ingrediënt, maar de basis en de bereiding van de Guarnaccia, Malvasia en Moscatello druiven is steeds hetzelfde.

Producten uit een lange traditie

Mimmo Gallicchio zet op het terrein een lange traditie van wijnproductie voort. De landerijen worden al generaties lang door de familie Gallicchio bewerkt. Maar bovendien bevinden zich op het terrein ook imposante gebouwen uit de 18e eeuw. Deze gebouwen hebben kort geleden nog als restaurant en agriturismo gediend. En in de toekomst kunnen deze ook nog als zodanig gebruikt worden.

In één van die gebouwen kan de minikapel van San Michele bezocht worden. Dit kapelletje is ingericht met iconen en andere overblijfselen van de nog oudere kapel van San Michele, die nu een ruïne is, gelegen vlak bij Cantine Gallicchio.

Bed and Breakfast

 

 

Pin It on Pinterest