Pecorino-kaas en andere zuivelproducten van Dedoni S.r.l.

Sardijnse pecorino-kaas uit Calabrië

Dedoni S.r.l. bevindt zich dicht bij de oude Grieks-Romeinse stad Squillace. Het bedrijf is strategisch gelegen op een heuvel met uitzicht op de Golf van Squillace en omgeving. Hier exploiteren Stefano en Orlando Dedoni een zuivelfabriek, waar ze pecorino-kaas (schapenkaas) en andere zuivelproducten van hoge kwaliteit maken. Zij zijn de derde generatie van een Sardijnse familie met een diepgaande kennis van het fokken van schapen en de technieken voor de verwerking van pecorino-kaas.

In de jaren 80 werd het eerste zuivelbedrijf gestart op het gebied van Squillace. In de loop der tijd groeide het bedrijf in omvang, wat leidde tot de oprichting van de huidige organisatie Dedoni S.r.l. in 1998. Het is het resultaat van een meerdere decennia oude familietraditie.

De combinatie van kwaliteit, traditie en passie, samen met de nauwkeurig gekozen ingrediënten, zijn de essentiële ingrediënten van de kazen van het bedrijf.

Van schapenmelk naar een verscheidenheid aan zuivelproducten

Aanvankelijk fokte het bedrijf zelf schapen en produceerde alleen pecorino-kaas uit schapenmelk. Naarmate de vraag naar kazen groeide, zijn ze ook begonnen met het maken van kaas uit koemelk. Het assortiment typische kazen bevat nu verschillende soorten kaas van schapen en koeien met meerdere kruiden en smaken. Hoewel het bedrijf zelf geen schapen meer fokt, beheersen ze de hele melkketen. Ze verzamelen de melk rechtstreeks van nabijgelegen melkveehouderijen en lokale herders, met veel aandacht voor hygiëne en gezondheidsvoorschriften.

Versheid en speciale smaken geproduceerd met passie

Het maken van schapenkaas is seizoensgebonden, aangezien de schapenmelk alleen beschikbaar is van november tot juli, maar het eindproduct het hele jaar door beschikbaar dankzij uitstekende opslagfaciliteiten.

De met compleet vakmanschap door Dedoni gemaakte kaas en andere specialiteiten zijn het resultaat van een grote passie voor de methoden en recepten van de oude Calabrische zuiveltraditie. De belangrijkste kenmerken van alle producten zijn lekkerheid en frisheid. Alle kazen hebben de heerlijk speciale smaak van alle goede dingen die met veel liefde en passie zijn gemaakt. Vers of gekruid, ze zijn een genoegen voor de smaak en worden gewaardeerd door alle klanten.

Traditie en echtheid gecombineerd met innovatie zijn de beste garantie voor de niet te kopiëren smaak van deze producten.

 

Caseificio Dedoni …….. cuore sardo, bontà calabrese
Zuivelbedrijf Dedoni …….. Sardijns hart, Calabrische delicatessen

 

 

Pin It on Pinterest