Paddenstoelen en andere typisch Calabrese producten van Serfunghi Calabria

Een paddenstoelen avontuur

Serfunghi Calabria is een bedrijf dat in 1964 werd opgericht in Serra San Bruno in het nationale park van de ‘Serre Calabrese’, toen de vader van de huidige eigenaar, Luigi Calabretta, vanuit Frankrijk terugkwam naar Calabrië. Daar begon hij met de verkoop van verse en halfbewerkte paddenstoelen. Dit is een product dat in overvloed te vinden is in het bergachtige gebied. In het bedrijf worden paddenstoelen en andere typisch Calabrese producten verwerkt.

Zijn kinderen, die een klein restaurant in het dorp uitbaatten, hebben het bedrijf opgezet waar de paddenstoelen verwerkt en ingepot worden. Hiertoe werden zij geïnspireerd door de vele vragen om de door hen gebruikte paddenstoelen te kopen. Veel van deze vragen werden gesteld door de toeristen die het nabijgelegen beroemde klooster ‘La Certosa di San Bruno’ bezochten.

La Certosa di Serra San Bruno

La Certosa di Serra San Bruno

Een verhaal van traditie en smaak

De paddenstoelen van Serfunghi Calabria worden met groot respect voor het milieu handmatig geplukt door experts. Hierna worden zij on-site zorgvuldig geselecteerd en vakkundig verwerkt. Dit gebeurt volgens oude traditionele Calabrese recepten, zonder gebruik van conserveringsmiddelen. En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere producten, die Serfunghi Calabria maakt. Hierdoor behouden de eindproducten hun onvervalst en authentiek aroma. Zo wordt de smaak van traditie op je bord gebracht.

paddenstoelen en andere typisch Calabrese producten

 Simpele en natuurlijke producten op je tafel

Tegenwoordig maakt en verkoopt Serfunghi Calabria een uitgebreid assortiment van paddenstoelen en andere typisch Calabrese producten. Al deze producten worden gemaakt met simpele en natuurlijke ingrediënten en worden traditioneel bereid. Zo zullen al je gerechten een unieke smaak krijgen. Al deze producten kunnen ook gemakkelijk gecombineerd worden met een goede wijn, een smakelijke kaas en heerlijke salami. Na een goede maaltijd kun je zo nog eens goed natafelen.

Pin It on Pinterest