Kastanjes en andere traditionele Calabrische producten als een familietraditie

Het bedrijf “Sapori Antichi” (Antieke Smaken) is gevestigd in Cicala, een kleine gemeenschap in de hooglanden van Sila bij Catanzaro. Het bedrijf is in 1992 opgericht vanuit een zakelijk idee van Giacomo Muraca. Hij houdt van zijn land, de vruchten die het produceert en van oude tradities. Het dorp Cicala is vooral bekend vanwege de kastanjes. Giacomo heeft daarom besloten om deze vruchten te gebruiken en om te zetten en te conserveren in kastanjes en andere traditionele Calabrische producten, die het hele jaar door kunnen worden geconsumeerd.

Sapori Antichi

Parallel aan dit bedrijf zijn Giacomo en zijn vrouw Ivana gestart met een agritoerisme boerderij en het fokken van de beroemde suino nero (zwarte varkens) van Calabrië. Vanuit deze locatie hebben zij zich in de eerste plaats toegewijd aan het maken van kastanje-producten. Later hebben zij hun activiteiten uitgebreid naar de verwerking van groenten, kruiden en aroma’s.

Een overvloedige productie bereikte op deze manier de markt, en zo werd het merk ‘Sapori Antichi’ geboren. Dit was zo een succesvol idee, dat binnen de kortste keren ook grondstoffen van andere boeren op het grondgebied verkregen moesten worden, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hun uitstekende producten. Hiermee werd het bedrijf een referentiepunt voor de hele omgeving.

Elke volgende generatie van de familie heeft hun enthousiasme en creativiteit toegevoegd aan het bedrijf. En zo doende heeft het bedrijf sterke wortels in zowel familie als traditie.

Recepten opgepikt in een oud klooster

Er is een oud verhaal dat vertelt hoe de Muraca oude boeken met kostbare recepten hebben verkregen uit de Abdij Santa Maria di Corazzo, een cisterciënzer klooster in de vallei van de rivier de Corace. Daar kun je ook de ruïnes nog vinden van wat daar eens was. De recepten uit deze boeken worden tot op heden door de familie gebruikt om de kastanjes en andere traditionele Calabrische producten te creëren.

Kwaliteitsproducten voor nationale en internationale markten

Dankzij de hoge kwaliteit van de producten en het brede assortiment heeft het bedrijf “Sapori Antichi” zich op de lokale en internationale markt gevestigd met een commercieel netwerk voor nichewinkels, groothandelaren, supermarkten en grote detailhandelaren. Alle producten worden met zorg en aandacht gemaakt. Alleen de beste grondstoffen worden gebruikt, gekweekt op het lokale grondgebied. Op deze manier biedt het bedrijf altijd kwaliteitsproducten, met inachtneming van de Italiaanse en Calabrische culinaire tradities.

Het bedrijf volgt zijn grondstoffen en producten van het land naar de tafel, met behulp van de meest moderne traceerbaarheidscriteria. Het beheert de productie, verwerking, verkoop en marketing van diverse productlijnen. Hieronder vinden we basis tomatensauzen van de hoogste kwaliteit, kant en klare sauzen, jam, groenten in olie en gegrilde groenten, en nog veel meer. En natuurlijk kastanjes. Gedroogd, gebakken, kastanjepasta, gekookte kastanjes in siroop, kastanjes in gekookte wijn, kastanjebloem, en zelfs een speciale pasta bereid met kastanjemeel.

Kastanjes en andere traditionele Calabrische producten

 

 

Pin It on Pinterest