(Biologische) Jam en Marmelades van Bioagrumi

Solefrutta: Jam en Marmelades van Bioagrumi

Zonnig vers citrus fruit

Bioagrumi is een bedrijf onder leiding van Massimo Pizzini. Hier worden onder de merknaam Solefrutta (biologische) jam en marmelades gemaakt. Massimo heeft het bedrijf in februari 2000 opgericht met het idee om een van de belangrijkste bronnen van de vlakte van Sibari te exploiteren: citrusvruchten. Het bedrijf is gevestigd in Trebisacce (CS). Dat is een prachtige kleine stad aan de kust van Calabrië aan de Ionische Zee. In dit stadje is men trots is op een bijzondere late variëteit van sinaasappels die er groeit: de “Biondo tardiva di Trebisacce”.

bionda di trebissacce

Klassieke handgeschreven recepten

De kostbare vruchten van de natuur worden binnen 48 uur na de oogst met grote passie door Massimo en zijn kleine groep werknemers tot (biologische) jam en marmelades verwerkt. Zij maken hierbij gebruik van technieken afkomstig uit de oude Calabrese traditie, volgens handgeschreven klassieke recepten. Ze gebruiken hierbij alleen vruchten en suikers van de beste kwaliteit.

Door de zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen en een kwaliteitsgericht productieproces worden de producten zeer goed gewaardeerd. De versheid van het fruit wordt in elk stadium van de toeleveringsketen gecontroleerd en opgevolgd om de echtheid en de hoge kwaliteit te garanderen.

jam en marmelades productieproces

(Biologische) Jam en marmelades met fruitige smaken

Alle (biologische) jam en marmelades bevatten 82% vers fruit. Er worden hierbij geen conserveringsmiddelen of bevriezingstechnieken gebruikt. Een aantal van deze producten zijn biologisch gecertificeerd door het Italiaanse Instituut voor Etische en Milieuverificatie (ICEA – Istituto per la Certazione Etica e Ambientale). Dit betekent dat de vruchten van deze jam en marmelades biologisch zijn gekweekt en gecontroleerd. Maar ook in het productieproces worden alleen de natuurlijke suikers van de vruchten gebruikt. Het assortiment producten wordt daarom voortdurend bijgewerkt door de regelmatige introductie van nieuwe smaken en combinaties. Dit heeft als doel de smaak en voorkeuren van elke klant te bevredigen.

jam en marmelades van Bioagrumi

 

 

Pin It on Pinterest