Hypoallergene cosmetica van “Salute e Benessere”

Fyto-dermo cosmetica

Cosmetische producten, die zijn samengesteld uit een combinatie van geneeskrachtige planten met dermatologische huidverzorging worden in het vakjargon ook wel fyto-dermo cosmetica genoemd. Al deze producten zijn dermatologisch getest, vrij van proteïnen, hypoallergeen, dierproefvrij en bevatten geen toegevoegde parfums.

Hypallergene cosmetica

Hypoallergene cosmetica

Elisabetta Ferrara is eigenaresse en technisch directeur van de cosmeticalijn “Salute e Benessere”. In haar bedrijf ontwikkelt en maakt ze fyto-dermatologische hypoallergene cosmetica, detergenten en zepen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei natuurlijke ingrediënten die in het Calabrese landschap te vinden zijn. In deze producten vind je biologische olijfolie, medicinale kruiden, biologisch druivensap, alles geteeld op de eigen boerderij. Andere gebruikte ingrediënten zijn onder meer pulp en extract van ceder van het type Diamante di Santa Maria del Cedro (CS), Bergamot van Reggio Calabria, citroenen van het type IGP Rocca Imperiale, vijgen ‘Dottato DOP di Cosenza’, en watermeloenen van Crotone, allen verkregen uit biologische landbouw.

Saracena en Monte Pollino gezien vanuit Antica Tenuta Ferrara

Elisabetta is afgestudeerd biologe (Universiteit van Perugia), met een post doctorale specialisatie in wetenschap en techniek van de cosmetica (Universiteit van Siena). Ze is in het bezit van het diploma van de vervolmaking van klinische kruidengeneeskunde en geneeskrachtige planten, en van toegepaste kruidengeneeskunde en fytotherapie (Universiteit van Tuscia in Viterbo).

Het bedrijf maakt geen gebruik van dierproeven. De hypoallergene cosmetica worden onderworpen aan microbiologische en reageerbuisproeven op menselijke huid, die door het MICRONA laboratorium in Turijn gekweekt wordt. Dit dient om de kwaliteit van de ingrediënten, het eindproduct en de toepassing ervan te controleren
Het water, dat bij de productie gebruikt wordt, komt van de thermale bronnen van Bagno di Filippo (SI) in Toscane Het is rijk aan minerale zouten, zwavel-kalk en magnesium.

Zeldzame bloem: Linum Katiae

Kleur en logo van Salute&Benessere stellen een pauw voor met als veren 5 bladeren (de 5 lijnen van Salute&Benessere) van de bloem Linum Katiae. Deze bloem alleen op één specifieke plaats in het nationale park van Monte Pollino in het zuiden van Italië.

Linum Katiae Monte Pollino

5 Lijnen

Salute&Benessere heeft de producten onderverdeeld in 5 lijnen. Deze lijnen worden met een bepaalde kleur aangeduid. Deze kleur correspondeert met het belangrijkste ingrediënt, waar de lijn op is gebaseerd. De 5 lijnen en de belangrijkste ingrediënten zijn:

  • Rood, met als belangrijkste ingrediënt de watermeloen, voor de droge huid.
  • Geel, met een typisch Calabrese limoensoort, de Limone IGP di Rocco Imperiale, voor de vette huid.
  • Groen, met de vijgensoort Ficus Carica, voor de tere huid.
  • Blauw-Zwart, een lijn voor mannen.
  • De traditionele lijn heeft de prachtige lilablauwe kleur van de Linum Katiae.

Linum Katiae

Bezoek onze pagina’s met hypoallergene cosmetica producten, waar u het juiste product kunt kiezen voor uw behoeften, afhankelijk van de ingrediënten.

 

 

Pin It on Pinterest