Honingproducten van Mancini Daniela srl

Honingproducten uit een oud familiebedrijf

Het familiebedrijf Mancini Daniela srl is opgericht in 2002 in Amaroni (CZ), ook wel bekend als ‘Citta del Miele’ (stad van de honing). Het bedrijf ligt in de heuvels bij Catanzaro op zo’n 350 meter hoogte, vlakbij Squillace en de daarnaar vernoemde Golf van Squillace. Hier begon Carlo Bova’s grootvader in 1900 met grote passie met het houden van bijen en het maken van honingproducten. Een passie die daarna van generatie op generatie over is gebracht.

De kleinkinderen Carlo en Paolino hebben ieder hun eigen bedrijfje opgericht in 1987. Deze zijn later samengevoegd in een enkel bedrijf, genaamd Calabria Produce sas. Vanwege logistieke en bedrijfsredenen hebben Carlo en zijn vrouw Daniela daarna het bedrijf Mancini Daniela srl opgericht, om meer producten en services aan te kunnen bieden. Alle bedrijfsactiviteiten zijn gericht op de productie van honing en aanverwante producten uit de honingraten.

Bova Group Miele - Calabria Produce Sas

De belangrijkste producten die door de Bova groep gemaakt worden zijn Miele di Zagara (honing van de bloemen van citrusvruchten en / of sinaasappels), de Millefiori honing, Eucalytus en Kastanje honing. Daarnaast verwerkt het bedrijf Mancini Daniela srl een deel van de natuurlijke honing tot honing met citroen, aardbei of chocolode smaak, of voegt er droog fruit, walnoten, amandelen en pistachenoten aan toe. En ze maken er ook producten met medicinale werkingen, zoals Propoli, koninginnengelei en energierijke snoepjes. Daarnaast maakt het bedrijf ook mooie kaarsen en figuren van bijenwas.

Honingproducten figuren van bijenwas

Diensten die door het bedrijf aan worden geboden:

  • Naast de bijenteelt ontvangt het agrarisch bedrijf Mancini Daniela srl ook scholieren en andere georganiseerde groepen in haar Didactische Boerderij, voor lessen over het leven van de bijen, de eigenschappen en kenmerken van de honing en andere producten van de bijenteelt.
  • Het verwerken van bijenwas in kunstraat bladen voor imkers.

Besmet met het bijenhoudersvirus

Het verhaal van de professionele bijenteelt in Amaroni begint in 1900 met de familie van Bova en Olivadotti. Dit wordt opgevolgd door Tomasso en Paolo, de zonen van Paolo Bova, en later door de bedrijven van Carlo en Paolino Bova. En ook Carlo’s vrouw Daniela is besmet geraakt met het bijenvirus.

Dankzij deze bedrijven en de andere producenten in Amaroni is het stadje door de autoriteiten erkend als ‘stad van de honing’. De honingproducenten mogen dat dan ook officieel op hun producten vermelden.

Het hele jaar bezig met het maken van honingproducten

In het bedrijf worden honing, koninginnengelei en andere producten uit de bijenkorven verwerkt tot een variëteit van honingproducten, in diverse soorten en smaken. Om dat te kunnen bereiken ben je een heel jaar bezig. De gezondheid van de bijen in hun korven moet steeds gecontroleerd worden. Want anders vallen ze snel ten prooi aan diverse ziektes. Bijvoorbeeld de verwoestende ziekte die over wordt gedragen door een mijt genaamd Varroa Jacobsoni. Daarnaast moeten de korven regelmatig verplaatst worden om zo goed mogelijk van de seizoenen en de bloeiperiodes van de planten gebruik te kunnen maken. En dan moet het werk van het oogsten van de honing nog beginnen.

 

 

Pin It on Pinterest