Honing gemaakt met passie door Societa Agricola Ursino

Passie van jongs af aan voor honing en bijen

In de buurtschap “Costa degli Aranci” (sinaasappelkust) bij Catanzaro wordt door drie broers en een zus heerlijke honing gemaakt met passie en toewijding. Zij zijn alle vier advocaat van beroep en maken de honing puur uit liefde voor het voor het heerlijke product en de bijen. Toen de tweelingbroers Patrizio en Valerio net 10 jaar oud waren, kocht hun vader de eerste twee bijenkorven. En sinds die dag hebben zij de bijen en de honing in hun hart gesloten. Tegenwoordig hebben zij op hun biologische terrein vele bijenkorven staan. Die korven worden omgeven door de bloemen en planten, die de bijen nodig hebben om hun honing te produceren. Op weelderige landschappen, die uitkijken over de Ionische Golf, zijn sinaasappels, vijgen, olijven, citroenen, bergamot, eucalyptus, en vele andere bomen en planten te vinden.

Costa degli Arranci

Vele jaren lang werd de honing met de hand gemaakt en in potten gestopt. Meer recent gebruiken zij hierbij echter ook kleine mechanische apparaten.

Honing gemaakt met passie in allerlei smaken

Het bedrijf maakt en verkoopt al tientallen jaren honing. Natuurlijk maken zij de bekende millefiori (bloemenhoning), maar ook meer gespecialiseerde honingsoorten, zoals honing van sinaasappels, eucalyptus, kastanje en acacia. Daarnaast maken zij ook nog een aantal andere heerlijke smaken. Hierdoor is er voor iedereen wel een smaak te vinden, waar je verliefd op kunt worden. Het bedrijf wil ook nog uit gaan breiden. Boven hun laboratorium is daarom begonnen met de bouw van een proeflokaal, waar men de verschillende honingsoorten zal kunnen komen proeven, geproduceerd met ambachtelijke methoden.

Honing gemaakt met passie - laboratorium en proeflokaal

Honing gemaakt met passie, volledig natuurlijk en authentiek

De honing van Societa Agricola Ursoni wordt op volledig natuurlijke wijze gemaakt, zonder toevoeging van kunstmatige stoffen. De honing is niet gepasteuriseerd en kan dus kristalliseren, maar dat garandeert juist de kwaliteit. En door de honing korte tijd te verwarmen op een temperatuur net onder de 40°C wordt ze weer vloeibaar.

Honing is niet alleen erg lekker, maar kan ook met allerlei andere producten gecombineerd worden, zoals fruit, kaas en allerlei andere producten, al naargelang je eigen smaak. Het is ook nog eens erg gezond. Het kan verlichting bieden bij keelpijn en maagzweren, het kan gebruikt worden om kleine wondjes te helen, en heeft nog vele andere voordelen.

Honing gemaakt met passie heerlijk gecombineerd met frut

 

 

Pin It on Pinterest