Handgemaakte schapen en geitenkaas van Russo Agostino

Handgemaakte schapen en geitenkaas van een familieboerderij

De familieboerderij van Agostino Russo ligt aan de voet van het Monte Pollino gebergte waar de laagvlakte van Sibari begint. Hier fokt Agostino geiten en schapen. De melk van deze dieren verwerkt Agostino samen met zijn vrouw en twee zoons tot handgemaakte schapen en geitenkaas. Behalve schapen en geiten verzorgt hij ook nog enkele paarden op het terrein.

schapen en geiten bij Agostino Russo

Het bedrijf is op deze plek gestart door zijn vader. Van de drie zoons wonen er daar nog twee vlak bij elkaar. Op de boerderij naast Agostino woont een van zijn broers, die rundvee fokt voor de vleesverwerking. Ga je de berg achter de boerderij op, dan kun je op de hoogvlakte van Novacco de runderen van zijn broer zien grazen. Je kunt daar mooie wandelingen maken. Of je kunt daar na reservering een hapje eten in het restaurant, als je de zomerse hitte van de lager gelegen gebieden wil ontvluchten.

Echte handgemaakte traditionele kaas

De handgemaakte schapen en geitenkaas, die in het bedrijf “Russo Agostino” gemaakt wordt, wordt op traditionele wijze bereid. De kazen worden gemaakt van rauwe melk, zonder gebruik te maken van wat voor toevoegingsmiddelen dan ook. Dit geeft de handgemaakte schapen en geitenkaas een vollere en sterkere smaak. Op de lokale markten in de buurt worden de producten van Agostino door de lokale bevolking dan ook zeer gewaardeerd.

handgemaakte schapen en geitenkaas

Niet alle kazen zijn altijd verkrijgbaar

De productie van geitenkaas is seizoensgebonden en zal dus niet het hele jaar verkrijgbaar zijn, maar je kunt op onze productpagina’s snel genoeg zien of deze op voorraad is. Verse kaas van rauwe melk mag in sommige landen niet verkocht worden, dus als je de heerlijke verse ricotta van Agostino wil proeven zul je naar Calabrië zelf af moeten reizen.

 

 

Pin It on Pinterest