Biologische zoethoutproducten van Nature Med srl

Meer dan 100 jaar ervaring

Het bedrijf “Nature Med srl” is gevestigd in Cosenza en heeft een productie-faciliteit in het industriële gebied van Cammarata bij Castrovillari. Het bedrijf produceert en verkoopt pure biologische zoethoutproducten (“liquirizia“) in verschillende vormen. Ze gebruiken alleen zoethout wortels uit Calabrië om het volledige assortiment te creëren. De productietechnieken hiervoor zijn gebaseerd op meer dan honderd jaar ervaring. Er worden geen suikers toegevoegd aan de producten. Dit zorgt ervoor dat ze zeer gewaardeerde producten maken. Een echte traktatie voor de geïnformeerde consument, die op zoek is naar ‘the real thing’ met de onderscheidende kenmerken van het zoethout sap. Het bedrijf produceert pastilles met diverse pure smaken, maar ook op zoethout gebaseerde likeuren, zoals de “Liquorizia”.

Unieke biologische zoethoutproducten…

Het zoethout van Nature Med wordt gemaakt volgens een oud origineel recept. En er zijn talrijke pogingen gedaan om dat te kopiëren. De biologische zoethoutproducten worden erg gewaardeerd, omdat alle grondstoffen van de onderneming afkomstig zijn uit de biologische landbouw. De producten zijn dan ook biologisch gecertificeerd. In 1998 was Nature Med de eerste zoethout producent, die deze certificering in Italië kreeg. In 2001 steunde Nature Med een consortium om medicinale planten in Calabrië te beschermen. Dit consortium heeft al een aantal initiatieven geïmplementeerd. Een daarvan was een aanvraag bij de bevoegde instanties voor een DOP (beschermde denominatie van oorsprong) voor het zoethout van Calabrië.

Zoethout uit Calabrië

Van een innovatief bedrijf…

Door de jaren heen heeft het bedrijf samengewerkt met diverse prestigieuze derde partijen. Het bedrijf heeft pas kort geleden besloten om ook onder eigen labels te gaan verkopen. Zij besloten tot deze nieuwe strategie om nieuwe op de markt gerichte investeringen te doen, maar vooral ook om te investeren in onderzoeksprojecten. En nu is het dus regelmatig betrokken bij onderzoeksprojecten in samenwerking met diverse Italiaanse universitaire instituten. Het is een klein bedrijf, maar het is altijd op zoek naar vernieuwing. Een goed voorbeeld hiervan is de introductie op de markt van de likeur genaamd “Liquorizia”.

Uit een oude geschiedenis

Nature Med Srl heeft zijn wortels in het bedrijf Zagarese uit de buurt van Cosenza, dat sinds 1886 een belangrijke productiefaciliteit was. Al in de zeventiende eeuw werd de zoethoutwortel op een ambachtelijke manier verwerkt, uitsluitend gericht op de lokale markt. Dankzij de hoge kwaliteit van de grondstoffen en de ervaring vanuit een lange familietraditie slaagde Zagarese erin om zuiver Calabrisch zoethout buiten de regionale en nationale grenzen te brengen. Dit blijkt uit het grote aantal prijzen op tentoonstellingen en beurzen in Italië en in het buitenland, waaronder gouden medailles in Antwerpen en Nice in 1894 en bij de Grand Prix bij de Export Universal in Parijs in 1900.

Sinds 1998 blijft het nieuwe management, met behulp van de traditionele technologische knowhow, stevig verbonden aan een bedrijfsfilosofie, die producten van de hoogste kwaliteit wil maken en er trots op is een onderdeel te zijn van een land van vaste boerentradities.

 

 

Pin It on Pinterest