Biologische olijfolie en vijgenproducten van Antica Tenuta Ferrara

Omringd door de natuur

Het agrarisch bedrijf “Antica Tenuta Ferrara” is gelegen in de heuvels rond het stadje Saracena in de vallei van de rivier de Garga, aan de voet van de berg van Orsomarso, in het ‘Pollino’ nationale park. Het bedrijf wordt omringd door de kleuren en geuren van de natuur, die in deze streken de magische cycli volgen van de wijngaarden en olijfbomen, vijgenplantages en de kruiden die hier spontaan in de weiden groeien. Op het landgoed worden biologische gewassen geteeld, zoals druiven, olijven en vijgen. Hiervan worden heerlijke biologische olijfolie en vijgenproducten gemaakt. Denk aan Moscato di Saracena, biologische olijfolie, en vijgenproducten, zoals gekruiste vijgen, vijgenmelasse en vijgen “verdronken” in Moscato.

Saracena

Een voortgezette traditie

De geschiedenis van het landgoed Ferrara is al minstens twee eeuwen oud. De Antica Tenuta Ferrara als bedrijf begint met de grootvader van Elisabetta Ferrara. Dr. Vincenzo was apotheker van het dorp, en eigenaar van een olijvenperserij. Deze grootvader van Elisabetta werkte in zijn laboratorium aan een zorgvuldig gepland proces om de eigen variant van een zoete passito wijn te maken. Deze is bekend als Moscato di Saracena en mag alleen in dit gebied geproduceerd worden, met typische inheemse druivenvarianten.

Biologische Olijfolie en Vijgenproducten van Antica Tenuta Ferrara

Biologische Olijfolie en Vijgenproducten

Het bedrijf is al lang bekend vanwege de heerlijke biologische olijfolie. Meer recent worden er ook vijgenproducten gemaakt. Vijgenkruisen, vijgenmelasse, en een zoete combinatie van vijgen en muskaat. De kwaliteit van de gebruikte vijgen is Cosenza DOP. Deze vijgen worden ook wel “della goccia” (van de druppel) genoemd, vanwege de sterke neiging om melasse te produceren.

 

 

Pin It on Pinterest