Biologische extravergine olijfolie van Tenute Librandi Pasquale

Er waren eens 27000 olijfbomen, Pasquale Librandi, en het Calabrese land…

Het agrarisch bedrijf “Librandi” werd in de jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Pasquale Librandi. Deze zette hiermee een eeuwenlange traditie van olijvenkwekers voort. De huidige naam van het bedrijf is “Tenute Librandi Pasquale”, ter nagedachtenis aan de oprichter, die in 2012 is overleden. Hier wordt uitmuntende biologische extravergine olijfolie gemaakt.

Voordat Pasquale overleed heeft hij zijn enorme passie en ervaring op zijn vijf kinderen (twee broers en drie zussen) overgebracht. Deze vijf jonge mensen besturen nu samen het bedrijf. Hierbij is één van de broers bijvoorbeeld afgestudeerd landbouwkundige. Die is dus verantwoordelijk voor de verzorging van het land en de bomen. En één van de zussen heeft zich gespecialisseerd in de verwerking van de olijven. Zij houdt de kwaliteit van de aangeleverde producten en het verwerkingsproces in de gaten. En zo heeft ieder zijn eigen taken.

Het bedrijf is gevestigd in Vaccarrizzo Albanese, gelegen in de Ionische heuvels aan de noordzijde van de hoogvlakte van Sila. Hier verzorgt de familie ongeveer 27.000 olijfbomen op een oppervlakte van 154 hectare.

Traditie en vernieuwing hebben geleid tot een volledig biologisch en technologisch geavanceerd bedrijf

De familie heeft een passie voor traditionele methodes en legt grote nadruk op bescherming van het milieu en een veilige productie van voedsel. Om deze reden zijn ze vanaf 1997 op een volledig biologische manier van produceren overgestapt, met de hulp van samenwerkingsprojecten met diverse wetenschappelijke onderzoekscentra. De biologische kwaliteit wordt gecertificeerd door Bioagricert.

Diverse soorten olijven met hun eigen verwerkingsmethodes

Op het landbouwbedrijf kunnen we de eeuwenoude olijvensoort van de ‘Dolce di Rossano’ vinden, en zijn er meer recent aangeplante bomen van het type ‘Carolea’, ‘Frantoio’ en ‘Nocellara del Belice’. De verschillende soorten olijven hebben ieder hun eigen verwerkingsmethode. Afhankelijk van de soort worden de olijven met de hand, met elektrische kammen of met ‘bomenschudders’ geoogst. Na het oogsten worden de olijven binnen enkele uren verwerkt in de eigen olijvenperserij. Met de nieuwste snufjes op technologie-gebied worden alle processen op de minuut gevolgd en gecontroleerd.

Olijvenoogst Tenute Librandi Pasquale

Biologische producten met de nadruk op kwaliteit

Het bedrijf gebruikt twee verschillende methodes om de olijven te persen: met schijven en met hamers. Welke methode wordt gebruikt is afhankelijk van de olijvensoort. Bij het kneedproces wordt een speciaal type hermetisch gesloten ‘kneder’ gebruikt, die oxidatie voorkomt en zorgt voor de vorming van de stoffen, die de typische geparfumeerde en stabiele extravergine olijfolies kenmerkt. Extractie van de olie wordt gereguleerd met een gesofisticeerd touch-screen systeem, waardoor de temperatuur van dit proces steeds beneden de 27°C blijft (koude extractie).

Het hele bedrijf is gespitst op het maken van biologische extravergine olijfolie van de beste kwaliteit en richt zich hierbij vooral op goed geïnformeerde en kritische consumenten. Dankzij de uitstekende kwaliteit heeft de biologische extravergine olijfolie van Tenute Librandi Pasquale vele prestigieuze internationale prijzen binnen gehaald.

Biologische Extravergine Olijfolie Tenute Librandi Pasquale

 

 

Pin It on Pinterest