Ambachtelijke vleesproducten van Antica Masseria Salmena

Een Familiebedrijf in ambachtelijke vleesproducten

In Morano Calabro in het noorden van Calabrië bevindt zich de Antica Masseria Salmena, een klein familiebedrijf. Hier worden sinds de jaren 60 van de vorige eeuw op authentieke wijze ambachtelijke vleesproducten van topkwaliteit gemaakt. In die tijd begonnen ze er met het fokken van dieren. Deze activiteiten zijn gestart door de grootvader van de broers Damiano en Michele Verbicaro, die het bedrijf nu exploiteren.

ambachtelijke vleesproducten in de wei

Alles in eigen hand

De boerderij is gevestigd op een stuk land van 60 hectare. Hier lopen de dieren vrij in de wei rond. Hier worden ook de eigen runderen en varkens zonder hormonen of andere kunstmatige middelen groot gebracht. Michele verzorgt hier het land en de dieren. De vleesproducten worden door Damiano vakkundig klaar gemaakt en verkocht in hun winkel op de boerderij. Naast de eigen runderen en varkens worden hiervoor ook schapen en geiten gebruikt. Deze worden door de broers ingekocht bij lokale herders, die je in deze streken nog regelmatig tegen komt.

Zoete en Pittige Producten

Naast de bekende salami’s in pittige en zoete varianten maken de broers ook hun versie van de ‘nduja. Dit is een typisch calabrese specialiteit, die wordt gemaakt van varkensvlees gemengd met olijfolie en rode pepers. Dit geeft ‘nduja een zeer pittige smaak. De goed smeerbare worst wordt licht gerookt en enkele maanden gerijpt. Dat is heerlijk op brood of bruscetta, op de pizza, maar ook zeer bruikbaar om meer smaak aan sauzen te geven.

ambachtelijke vleesproducten antica masseria salmena

 

 

Pin It on Pinterest