Ambachtelijke Pasta del Golfo van Fior di Farina

Ambachtelijke pasta productie

De pasticceria Fior di Farina is een bedrijf dat in 2015 is opgericht. Het is gevestigd in Vallefiorita, een klein dorpje in de heuvels van Calabrië, net op het punt waar Italië het smalst is, tussen de Golf van Squillace en de Golf van Sant’Eufemia. In dit dorp maakt Pietro Loiacono samen met zijn familie heerlijke hoogwaardige ambachtelijke pasta met de merknaam ‘Pasta del Golfo’. De kwaliteit wordt gegarandeerd volgens de regels van Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Dit is een essentiële voorwaarde voor de productie van voedsel in Italië.

Ambachtelijke pasta

Ambachtelijke pasta in vele soorten en maten

Voor het bereiden van de ambachtelijke pasta koopt Pietro durum tarwemeel van een grote Italiaanse producent, die de beste granen in de wereld selecteert. Hij produceert ook een soort pasta met volkoren tarwe van het type “Senatore Cappelli“. Dit is een zeer oude graansoort, die typisch is voor Zuid-Italië. Natuurlijk maakt Pietro ook “speciale pasta”, pasta die gemengd wordt met andere producten zoals spinazie, tomaten, aardappelen en zelfs pepperoncini (hete pepers). Immers, het is een Calabrisch bedrijf en in Calabrië worden de pepperoncini in allerlei voedingsproducten verwerkt.

Exclusieve biologische lijn

In de nabije toekomst start Fior di Farina ook met het maken van een biologische pasta, die exclusief door “TuttoCalabrese” verkocht zal worden. Voor de productie van deze pasta wordt biologisch graan gebruikt, gekweekt in de prachtige velden rondom Vallefiorita. De verwerking van deze pasta zal natuurlijk gescheiden van de andere soorten pasta plaats vinden.

 

 

Pin It on Pinterest